naar top
Menu
Logo Print

De Zwerm wint TechniekTrofee 2015

St. Albertus wint Aanmoedigingsprijs TechniekTrofee
magazine

Basisschool De Zwerm uit Sint Maarten heeft de TechniekTrofee 2015 gewonnen. De jury prijst de school om de breedte en professionaliteit van het techniekaanbod en om het enthousiasme bij leerkrachten, ouders en bedrijven in de buurt. De Zwerm scoorde als beste van 51 deelnemende scholen en ontvangt de TechniekTrofee, die bestaat uit een oorkonde met een penning, samen met een bedrag van € 3.500.
De prijs, een initiatief van het Ir. W. Maas Geesteranus Fonds en TechniekTalent.nu, zet een basisschool in de kijker die uitblinkt in de aandacht voor wetenschap en techniek in het programma.
Robbert Smits, coördinator Wetenschap & Techniek: “Techniekonderwijs komt bij ons elke dag terug. In alle vakken. Dat is belangrijk, want door gebruik te maken van technische vraagstukjes leren kinderen op een heel leuke manier praktisch te denken, verder te onderzoeken en oplossingen te bedenken. Dit zijn kwaliteiten waar ieder kind baat bij heeft, of je later nou in de techniek werkt of als adviseur!”
Aansluitend is ook de Aanmoedigingsprijs uitgereikt aan St. Albertus basisschool in Loosbroek. De school wordt beloond met deze prijs van € 1.500 om te besteden aan techniekonderwijs of -materialen.“We reiken de prijs uit op St. Albertus omdat twee vrouwelijke leerkrachten zich hebben laten trainen in het lesgeven van techniek door middel van een Pneumatiek- en Elektrotechniektafel. Met het vertrek van de mannelijke leerkrachten, was techniek ook uit de school verdwenen. Nu is dat in ere hersteld.”

SERVICE MAGAZINE

SERVICE MAGAZINE

+31334637977
+31334637976