naar top
Menu
Logo Print

Elektrische bestelwagens voor TNT

Geleverd door BD Auto en Innimo
magazine

BD Auto heeft zeven elektrisch aangedreven bestelwagens geleverd aan TNT. De bestelauto's van max. 3,5 ton zullen rijden in de binnensteden van Amsterdam en Rotterdam en dragen zo bij tot een betere luchtkwaliteit in beide steden.
De deal kwam er door de inzet van Innimo. Dit bedrijf helpt bedrijven en overheden bij het realiseren van duurzame mobiliteitsoplossingen. Het project wordt ondersteund door de Europese Unie met het FREVUE-programma (Freight Electric Vehicles in Urban Europe). De EU wil zo in de praktijk laten zien hoe elektrisch vervoer een duurzame stadsdistributie mogelijk maakt.
Met de inzet van zeven e-Ducato's, die zeven bestelwagens met dieselaandrijving vervangen, bespaart TNT jaarlijks 24.000 liter en 76 ton CO2. Osman Boyner van BD Auto: “We zijn trots om de eerste grootschalige inzet van onze auto's in Nederland te realiseren met TNT.”
Bij Innimo geldt de samenwerking als een volgende stap naar een betere luchtkwaliteit, zo zegt ook Ruben van Doorn: “Het is mooi om te zien dat na een lange aanloop de auto's nu zijn opgenomen in de TNT-vloot en dagelijks worden gebruikt om de logistiek in Amsterdam en Rotterdam weer een stukje duurzamer te maken.”

SERVICE MAGAZINE

SERVICE MAGAZINE

+31334637977
+31334637976