naar top
Menu
Logo Print

Voordrachten gevraagd voor de Kooy Prijs

Geldprijs van 1.000 euro voor beste afstudeerder
magazine

Het Koninklijk Instituut van Ingenieurs (KIVI) kent sinds 2000 jaarlijks een prijs toe aan de beste afstudeerder in een voor Defensie of Veiligheidstechnologie relevante richting aan een universiteit of hogeschool.
De geldprijs van € 1.000,- is genoemd naar Prof. Johan Kooy, in de vorige eeuw een internationaal bekende hoogleraar in de rakettechniek. Hij doceerde aan de Koninklijke Militaire Academie te Breda en de Technische Universiteit Delft. De prijs wordt op woensdag 11 april 2018 uitgereikt tijdens het jaarlijkse Kooy symposium. Ook dit keer in het auditorium van de legerplaats te Stroe. Voordrachten kunnen tot 20 december 2017 worden ingediend. De doelstelling van het fonds is “Bevordering van de wetenschap en de technologie in Nederland, aansluitend op of voortvloeiend uit op defensie gerichte functies en taken, zoals de ballistiek.” Het fonds wordt beheerd door de afdeling Defensie en Veiligheid van het Koninklijk Instituut van Ingenieurs (KIVI DV).

In 2017 werd de prijs uitgereikt aan ir. Michiel van Tent Beking. Uit acht inzendingen koos de jury unaniem voor zijn afstudeerscriptie die hij schreef bij Thales in het kader van zijn opleiding aan de faculteit ‘Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica’ aan de Universiteit Twente. Door zijn onderzoek naar het gebruik van specifieke wiskundige principes in de radar processing heeft hij aangetoond dat het mogelijk is om met (veel) minder antenne elementen eenzelfde detectiebetrouwbaarheid te realiseren bij radar als nu het geval is.

Meer informatie over de prijs en de voordrachtprocedure vindt u op www.kivi.nl/dv onder Prof. Kooy afstudeerprijs.

KON. INSTITUUT VAN INGENIEURS KIVI-NIRIA

KON. INSTITUUT VAN INGENIEURS KIVI-NIRIA